fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrehrambeni lanci da pomognu domaćim proizvođačima da prebrode krizu

Prehrambeni lanci da pomognu domaćim proizvođačima da prebrode krizu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Član Glavnog odbora Građanskog pokreta URA, Miodrag Đuranović, pozvao je predstavnike prehrambene maloprodaje širom Crne Gore da pomognu domaćim proizvođačima da prebrode krizu.

„Apelujemo još jednom na sve markete, a pogotovo sistemske, da imaju sluha i domaćim proizvođačima ponude znatno više prostora na policama, da voblerima označe domaće proizvode, kao i da se odreknu dijela marze i da stave na akciju te iste domaće artikle i daju svoj doprinos u spašavanju domaćeg proizvođača“, naveo je Đuranović u saopštenju.

On je pozvao sve da budu solidarni, zbog zajedničkog boljitka, jer samo sa jakim domaćim proizvođačima Crna Gora može biti snažna država.

„Solidarnost mora biti naša odlika u ovim teškim vremenima”, poručio je Đuranović.

On je podsjetio da sezona počinje i da je situacija sa pandemijom virusa COVID-19 sve bolja, pa je izvjesno da će biti znatno veći broj turista nego prošle godine.

„Zbog toga moramo apelovati na predstavnike prehrambene maloprodaje širom Crne Gore, a pogotovo na najveće, da budu solidarni i da pomognu domaćem proizvođaču da prebrodi što lakše težak period koji traje skoro godinu i po”, saopštio je Đuranović.

Prema njegovim riječima, stanje je teško u svim proizvodnim granama, a inputi su svi značajno skočili u nabavci.

„Svjedočimo tome da su pogotovo stočari u bezizlaznoj situaciji i da samo zajednička reakcija nadležnih organa, u vidu subvencija za stočnu hranu, i maloprodaja mogu dati rezultat i spasiti nemali broj porodica koje žive od te djelatnosti“, poručio je Đuranović.

On smatra da su naredna četiri mjeseca presudna za preživljavanje mnogih domaćih proizvođača.

„Zato se zajedničkim snagama izborimo za očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, kao i ostanak novca u Crnoj Gori i znatno veći prihod od raznih vrsta poreza”, zaključio je Đuranović.

Najčitanije