fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijePregovaraju sa kupcima oko prodaje dijela imovine

Pregovaraju sa kupcima oko prodaje dijela imovine

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Vektra Boka pregovara sa jednom domaćom kompanijom oko prodaje kompleksa na Žanjicama i sa novskim investitorima za restoran Galeb u Igalu, saopštio je predsjednik odbora direktora tog preduzeća, Milić Popović.

On je kazao da vjeruje da će posao biti brzo realizovan, prenosi Pobjeda.

Na šestom tenderu, koji je raspisan krajem septembra, restoran Galeb je ponuđen po početnoj cijeni od 4,4 miliona EUR, dok kompleks na Žanjicama nije bio ni oglašen.

Tender je obuhvatao Milašinovića plažu sa zemljištem i objektom za 2,6 miliona EUR, teniske terene na Toploj sa objektima za 2,5 miliona, motel Dubrava za 2,6 miliona, zemljište na Rosama za 250 hiljada, motel Borići za 200 hiljada i tri parcele kod hotela Rivijera u Njivicama po 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada EUR, kao i zemljište u Toploj za 378 hiljada.

“Kupci očekuju da ta imovina bude čista od restitucije i da uđu u aranžmane sa nama. Nama je prioritet da država udovolji našim zahtjevima i da dobijemo konkretne odgovore što su njene, a što naše obaveze”, kazao je Popović.

Stečaj u kompaniju je uveden u junu 2015. godine zbog duga od četiri miliona EUR prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB), a od februara prošle godine teče rok za ispunjavanje plana reorganizacije.

U kompaniji očekuju i da će im Vlada odobriti prodaju hotela Plaža i Igalo i lokacije porušenih hotela Tamaris i Boka.

“Zvaničan odgovor još nijesmo dobili, ali su u toku postupci kod Savjeta za privatizaciju i Vlade, jer smo mi tražili da se riješe pitanja restitucije i naslijeđenih imovinsko-pravnih sporova”, rekao je Popović.

Privatizacionim ugovorom iz 2007. godine stavljena je zabrana na prodaju tih objekata, a Popović smatra da je prodaja hotela jedini način da se u njih ulaže, a Vektra Boka bi dobila pare da isplati povjerioce.

U kompaniji su predložili i da Vlada iz budžeta obešteti bivše vlasnike zemljišta na kome su izgrađeni hoteli, jer je uslov investitora da imaju čistu imovinsku sliku.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Futsal reprezentacija na turniru u Novigradu

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru u...