fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPreduzeli sve mjere za nesmetano obavljanje carinskih postupaka

Preduzeli sve mjere za nesmetano obavljanje carinskih postupaka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava carina je obezbijedila nesmetano obavljanje carinskih postupaka svakog dana uključujući i vikende, na graničnim prelazima i unutrašnjim robnim ispostavama, poštujući sve mjere koje Vlada i drugi nadležni organi preduzimaju u okolnostima prijetnje od koronavirusa.

Iz Uprave su agenciji Mina-business rekli da su, poštujući naredbe i preporuke Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje koje se odnose na preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanja prenošenja koronavirusa, preduzeli niz aktivnosti iz svoje nadležnosti.

„Svakodnevno sarađujemo sa inspekcijskim službama, odnosno Upravom za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, Upravom za inspekcijske poslove-zdravstveno sanitarnom inspekcijom, kao i agencijama za ljekove i medicinska sredstva i za zaštitu prirode i životne sredine“, kazali su predstavnici Uprave carina.

Oni su objasnili da im je u zajedničkom interesu da se za robu za koju ti organi izdaju odgovarajuća odobrenja i saglasnosti, omogući efikasno okončanje carinskog postupka na graničnim prelazima Dobrakovo, Debeli Brijeg, Ilino Brdo i Božaj u skladu sa zakonom propisanim uslovima, sa što manje zadržavanja na graničnim prelazima.

„Činjenica je da su i pored Crne Gore određene mjere uvele i susjedne države, što utiče na procedure na graničnim prelazima“, dodali su iz Uprave carina.

Oni su za pitanja privrede o svim ključnim problemima i najnovijim dešavanjima i preporukama, omogućili korišćenje kontakta dežurnog Operativnog centra Uprave carina, koji je dostupan na broju 0800 81333 u vremenskom periodu od sedam sati do 22 sata, o čemu su privrednici obaviješteni posredstvom Privredne komore (PKCG).

“Uprava carina je u stalnom kontaktu sa predstavnicima crnogorske Vlade, nadležnim ministarstvima i institucijama, kako bi obezbijedila ažurne informacije koje mogu biti od uticaja na postupanje na graničnim prelazima i na spoljnotrgovinski promet roba“, rekli su iz Uprave.

Oni su dodali da će svoja postupanja prilagoditi svim odlukama koje se budu donosile i u narednom periodu.

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...