fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavnici SB posjetili Kuću meda

Predstavnici SB posjetili Kuću meda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Svjetske banke (SB) posjetili su Savez pčelarskih organizacija Crne Gore (SPOCG) i Kuću meda, kako bi se upoznali sa nekim od uspješnih projektnih aktivnosti koje je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede realizovalo iz sredstava te međunarodne finansijske organizacije.

Kuću meda posjetili su potpredsjednica SB za region Evrope i centralne Azije Antonela Basani i šef kancelarije SB za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu (BiH) Christopher Sheldon sa saradnicima.

“Tom prilikom predstavnici Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore (SPOCG), Kuće meda, resornog Ministarstva i MIDAS 2 tima, ukazali su na doprinos koji su projekti, podržani od SB, dali daljem unapređenju sektora pčelarstva”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Tokom kratkog obilaska Kuće meda, razgovarano je o značaju te podrške za razvoj sektora, posebno što su obje aktivnosti na neki način značajne ključne tačke za dalji razvoj.

Oprema za pakovanje meda bila je inicijator za organizovani otkup meda i dalje brendiranje i promocije crnogorskog meda.

“Atlas medonosnog bilja je dokument koji sadrži skup naučno provjerenih informacija i dokaza neophodnih u postupku zaštite autentičnosti ili geografskog porijekla crnogorskog meda, a koji su od posebnog značaja za izradu specifikacije u postupku zaštite imena”, dodaje se u saopštenju.

Basani je zahvalila Savezu i Ministarstvu na ogranizovanju posjete i izrazila zadovoljstvo što su sredstva iskorišćena na način koji doprinosi daljem unapređenju sektora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

skupština, Andrija Mandić, iseljenici, turska, državljanstvo, bedri gul muković

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu

Podgorica, (MINA) - Pravna služba Skupšine radi na iznalaženju rješenja za ostvarivanje prava na...