fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavljanje na Expo-u u Osaki prilika za unapređenje ekonomske saradnje

Predstavljanje na Expo-u u Osaki prilika za unapređenje ekonomske saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavljanje Crne Gore na Expo-u u Osaki biće prilika za produbljivanje odnosa sa Japanom i unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa u različitim oblastima, sa fokusom na pospješivanje ekonomske saradnje kroz promociju i punu valorizaciju turističkih i investicionih potencijala.

Vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za međunarodnu trgovinsku i ekonomsku saradnju u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Jovana Krunić, i koordinatorka projekta učešća Crne Gore na svjetskoj izložbi Expo 2025 Osaka, Milena Pejović-Eraković, učestvovale su na konferenciji međunarodnih učesnika Expo 2025 Osaka koja se održala u tom gradu u organizaciji Asocijacije za Svjetsku izložbu Expo 2025.

Iz Ministarstva je saopšteno da je konferencija bila prilika da organizator predstojećeg Expo-a predstavi ključne segmente pripreme učešća – operativne procedure, opremanje paviljona i vremenski okvir za realizaciju pripremnih aktivnosti.

“Tokom boravka u Osaki, upriličen je niz sastanaka sa predstavnicima organizatora i drugih država-učesnica Expo-a, na kojima su identifikovane uporedne prakse u procesu pripreme učešća država na Expo-u i mogućnosti za jačanje predstavljanja Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Naredna svjetska izložba će se održati u Osaki u periodu od 13. aprila do 13. oktobra 2025. godine pod krovnom temom Dizajniranje budućeg društva za naše živote.

Organizator najavljuje 28 miliona posjetilaca tokom šest mjeseci trajanja izložbe.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije