fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavili turističku ponudu u četiri poljska grada

Predstavili turističku ponudu u četiri poljska grada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) je, u okviru AviaReps roadshowa, ove sedmice predstavila crnogorsku turističku ponudu poljskim turoperatorima, u četiri grada sjeverne regije Poljske.

Iz NTO je saopšteno da je turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Šćećinu, Poznanu, Bidgošču i Gdanjsku.

„Cilj učešća u roadshowu je povećanje vidljivosti i prisustva Crne Gore na poljskom tržištu, upoznavanje turističke privrede te zemlje sa našom destinacijom, uspostavljanje novih kontakata, kao i produbljivanje saradnje sa dosadašnjim partnerima, kako bi se postigla veća zastupljenost u programima putovanja“, navodi se u saopštenju NTO.

Prezentacijama su prisustvovali predstavnici preko 150 turoperatora, među kojima su Itaka, Rainbow, Neckermann Poland, Tui, Weco travel, Viva Travel, Laguna, Magellan, Why not Travel, Sport & Travel, Prima Travel, e-Travel i Fun Club.

Iz NTO su saopštili da se promocija u Poljskoj nastavlja u okviru drugog roadshowa, prezentacijama u južnim poljskim gradovima Žešovu, Vroclavu, Katovicama i Krakovu.

„Poljskim turoperatorima biće na raspolaganju i takozvani e-learning program, koji podrazumijeva učenje putem interneta o Crnoj Gori i njenoj turističkoj ponudi, kako bi na ovom tržištu primenjujući znanje stečeno u ovom programu prodavali crnogorski turistički proizvod“, kazali su iz NTO.

Oni su dodali da će za najuspješnije polaznike kursa biti organizovano studijsko putovanje u Crnu Goru.

Statistički podaci za prošlu godinu ukazuju na to da je broj poljskih turista koji su boravili prosječno oko pet dana u Crnoj Gori, veći 23 odsto, te da je ostvaren i rast broja noćenja od 18 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

„Imajući u vidu veliko interesovanje poljskih turista za Crnu Goru, redovnu avio liniju, nove sezonske i čarter letove ka Podgorici i Tivtu, promociju u poljskim medijima, očekuje se nastavak pozitivnog trenda sa tog tržišta i ove godine“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije