fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavili turističku ponudu Crne Gore u Francuskoj

Predstavili turističku ponudu Crne Gore u Francuskoj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora ima mnogo toga da ponudi turistima iz Francuske, čijoj bi većoj posjeti trebalo da doprinese unaprijeđena aviopovezanost, saopšteno je na poslovnoj radionici za predstavnike francuske i crnogorske turističke privrede u Parizu.

Savjetnica direktorice Nacionalne turističke organizacije (NTO), Dušanka Pavićević, kazala je da Crna Gora ima mnogo toga da ponudi turistima iz Francuske, kao i da obiluje raznovrsnom ponudom za sve ukuse, ljubitelje plaža, prirode i kulture.

Ona je, na radionici koju je u srijedu organizovala NTO, dodala da unaprijeđena aviopovezanost omogućava da sve veći broj turista iz Francuske posjeti Crnu Goru, otkrije njene ljepote i upozna priče koje ih nadopunjuju.

Iz NTO su saopštili da je događaj otvorio ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, koji je govorio o značaju turizma za Crnu Goru i francuskog tržišta za crnogorski turistički sektor. On je prisutne informisao i o planovima i najavio da će u narednom periodu biti investirana značajnija sredstva kako bi se intenzivirala promocija na francuskom tržištu.

Crnogorski ambasador u Francuskoj Ivan Ivanišević, kazao je da je francusko emitivno tržište opredjeljenje Crne Gore. Ambasada Crne Gore u Parizu će, kako je najavljeno, i ubuduće pružati podršku u pravcu unapređenja i konkretizacije saradnje između privrednika dvije zemlje.

Radionici je prisustvovalo preko 30 predstavnika turoperatora iz Francuske, između ostalih i kompanija Worldia, Voyageurs du monde i Voyage prive.

Iz kompanije Voyageurs du monde su saopštili da je Crna Gora sve više tražena destinacija, kao i da je neophodno učešće na takvim događajima kako bi se promovisala izuzetna prirodna i kulturna bogatstva Crne Gore.

Predstavnici kompanije Worldia naveli su da je Crna Gora u njihovoj ponudi posljednje četiri godine, da svake godine bilježi rast, kao i da su najave za ovu veoma obećavajuće.

Oni su dodali da turiste veoma privlači činjenica da je Crna Gora mala zemlja sa izuzetno bogatom ponudom, u kojoj se zimi može skijati, uživati u planinama isto toliko koliko i u moru.

Iz kompanije Luminalis su naveli da su zadovoljni najavama za ovu godinu, da je veoma značajno što je saradnja sa turoperatorima iz Francuske nastavljena nakon pandemije i da se očekuje rast u predstojećem periodu.

Prisutni su imali priliku da se informišu o turističkoj ponudi Crne Gore kroz promotivne video materijale i održane prezentacije, nakon čega su uslijedili i sastanci u pravcu uspostavljanja nove i širenja postojeće saradnje između predstavnika turističke privrede dvije zemlje.

Iz NTO su kazali da je to bila prilika i da predstavnici nacionalne aviokompanije Air Montenegro predstave letove, kapacitete i usluge kompanije. Kada je u pitanju francusko tržište, kompanija od aprila leti za Pariz, Lion i Nant.

Nakon Pariza, NTO će sjutra organizovati poslovnu radionicu u Lionu.

Pored nacionalne avio kompanije Air Montenegro i turističke agencije Gold Travel, koji su strateški partneri NTO, poslovnoj radionici u Parizu prisustvovali su i predstavnici Hotelske grupe Montenegro Stars, Vivid Blue Hotel, Luminalis DMS, Venn Tour DMC, The Chedi Hotel, MTO Travel DMC, hotel Lazure & Marina, Blue Kotor Bay, Kompas Travel DMC, Palata Venezia hotel, hotel Ravnjak, kao i predstavnici lokalnih turističkih organizacija Podgorice i Cetinja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...