fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavili bazu podataka o gradnji autoputa

Predstavili bazu podataka o gradnji autoputa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) predstavila je bazu podataka o gradnji prioritetne dionice autoputa, čime ta nevladina organizacija, kako su rekli njeni predstavnici, pokušava da nadomjesti ono što Vlada nije predstavila javnosti, najviše u dijelu potrošnje novca.

Direktor Istraživačkog centra, Dejan Milovac, rekao je da baza predstavlja rezultat šestomjesečnog rada čime MANS pokušava da nadomjesti ono što Vlada, ministarstva saobraćaja i pomorstva i održivog razvoja i turizma nijesu predstavili, najviše u dijelu potrošnje novca u najskupljoj do sada investiciji u Crnoj Gori, ali i u dijelu uticaja izgradnje na životnu sredinu.

„Ova baza će svakako biti jako dobar alat za sve novinare koji, osim samog izvještavanja o autoputu, žele dodatno da istraže šta stoji iza kompletnog posla, a i pružiće im podatke o tome na koji način se projekat finansira, kojom dinamikom teče izgradnja i kako sve to utiče na životnu sredinu“, rekao je Milovac.

Baza, koja predstavlja jednu od aktivnosti koju podržava Evropska komisija, u okviru projekta Aktivni građani za bolju Crnu Goru – Ka održivom razvoju i vladavini prava, može se pronaći na linku http://www.mans.co.me/autoput-bar-boljare-baza-podataka/.

Iz MANS-a je saopšteno da baza u formi mape prikazuje kompletnu trasu autoputa sa označenim objektima, otvorenom trasom, tunelima i mostovima.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...