fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstaviće ponudu Crne Gore u Rimu

Predstaviće ponudu Crne Gore u Rimu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstaviće ponudu Crne Gore na prvom salonu turizma Roma Travel Show, koji danas počinje u Rimu.

“U okviru predstavljanja Crne Gore, tokom tri dana trajanja salona, posjetioci će moći da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom primorskog i centralnog dijela Crne Gore, prirodnim i kulturnim znamenitostima, nacionalnom kuhinjom, mogućnostma za aktivni odmor, kao i konkretnim paket aranžmanima hotelske grupe Budvanska rivijera”, navodi se u saopštenju NTO.

Kako su kazali, učešće na salonu turizma u Rimu ima za cilj povećanje vidljivosti i prisustva Crne Gore na italijanskom tržištu.

“Za deset mjeseci prošle godine Crnu Goru je posjetlo skoro 38 hiljada broj turista iz Italije što je više u odnosu na čitavu 2018. Oni su ostvarili skoro 130 hiljada noćenja, a prosječno su se zadržavali 3,4 dana”, dodaje se u saopštenju.

Očekuje se da će se trend rasta nastaviti i u ovoj godini, zahvaljujući pojačanoj promociji na italijanskom tržištu, ali i činjenici da Crna Gora ima izuzetno dobru avio-konekciju sa Italijom.

Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines (MA), Alitalia i Air Serbia imaju letove ka Rimu, dok niskobudžetne kompanije Wizz Air i Ryanair imaju letove ka Milanu, odnosno Bolonji.

Na štandu NTO svoju ponudu na salonu turizma u Rimu predstavljaju i lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Cetinja, Kotora, Podgorice i Tivta kao i strateški partner Budvanska rivijera.

Nastup na Roma Travel Show realizovan je na poziv Ambasade Italije u Crnoj Gori.

U pitanju je B2C događaj koji pruža direktnu mogućnost posjetiocima da se upoznaju sa ponudom destinacija i da bukiraju aranžmane.

Na sajmu je prisutno preko sto izlagača, među kojima su turističke organizacije Slovenije, Tajlanda, španskih regija, Polinezije, predstavnici hotelskih lanaca.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...