fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPredmet u vezi sa korišćenjem sredstava Abu Dabi fonda dodijeljen Radonjiću

Predmet u vezi sa korišćenjem sredstava Abu Dabi fonda dodijeljen Radonjiću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predmet formiran povodom korišćenja sredstava kredita Abu Dabi fonda, od 2015. do 2017. godine, dodijeljen je u rad državnom tužiocu Vukasu Radonjiću, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

“Glavni specijalni tužilac je, rješenjem od 22. marta, specijalnoj tužiteljki Mariji Raspopović, u skladu sa zakonom, oduzeo sve krivične predmete, pa i krivični predmet istrage formiran protiv okrivljenih Petra Ivanovića i Budimira Mugoše, bivših ministara poljoprivrede i ruralnog razvoja, bivšeg direktora Investiciono-razvojnog fonda, Zorana Vukčevića i još šest pojedinaca i pet preduzeća, za krivična djela zloupotreba službenog položaja, neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti i zloupotreba procjene, a u vezi korišćenja sredstava kredita Abu Dabi fonda”, navodi se u saopštenju.

Predmet je, 31. marta, dodijeljen u rad Radonjiću, kao sljedećem po redosljedu za dodjelu predmeta, u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjem poslovanju Državnog tužilaštva.

Specijalno državno tužilaštvo ispituje da li je bilo nezakonitih radnji prilikom dodjele i realizacije kredita u iznosu od 50 miliona USD, koji je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja uzelo iz Abu Dabi fonda kako bi podstakli razvoj poljoprivrede na sjeveru Crne Gore.

Istraga je pokrenuta u vezi sa podjelom dijela tog novca u iznosu od 23 miliona USD, koje je Ministarstvo poljoprivrede podijelilo za devet crnogorskih firmi. Sumnja se da su neke od njih, suprotno ugovoru, novac iz povoljnih kredita za koje garantuje država iskoristile za neke druge namjene.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije