fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPredložiće odlaganje primjene izmjena zakona do 2022. godine

Predložiće odlaganje primjene izmjena zakona do 2022. godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će predložiti Skupštini odlaganje primjene izmjena zakona o kreditnim institucijama i o njihovoj sanaciji za 1. januar 2022. godine, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja, Milojko Spajić i Jakov Milatović i državni sekretar u Ministarstvu finansija, Janko Odović, sastali su se u ponedjeljak sa izvršnim direktorima svih banaka koje posluju u Crnoj Gori i predstavnikom Udruženja banaka.

„U konstruktivnom dijalogu dogovoreno je da Vlada predloži Skupštini odlaganje primjene izmjena i dopuna Zakona o kreditnim institucijama i izmjena Zakona o sanaciji kreditnih institucija za 1. januar 2022. godine“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici banaka informisali su sagovornike o izazovima sa kojima su se suočili, a koji su izazvani pandemijom COVID-19, koji su u značajnoj mjeri uticali na poslovanje bankarskog sistema.

Milatović je ocijenio da je stabilan bankarski sektor od nemjerljivog značaja za ekonomski rast države i razvoj privrede, te da je cilj Vlade dalje unaprjeđenje saradnje sa poslovnim bankama, koje izvršna vlast vidi kao partnere u ponovnom pokretanju i rastu privredne aktivnosti u našoj zemlji.

Spajić je predstavnike poslovnih banaka informisao o postignutom uspjehu u emisiji državnih obveznica, kao i o snažnoj podršci koju Crna Gora uživa među stranim investitorima, ali i porukama podrške koju je Vlada dobila od evropskih partnera nakon posjete premijera Zdravka Krivokapića i Milatovića Briselu.

On je naveo da poslovne banke u Vladi imaju partnera, čiji je osnovni cilj ekonomski i privredni razvoj zemlje.

Najčitanije