fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrava Crna Gora striktno za neradnu nedjelju

Prava Crna Gora striktno za neradnu nedjelju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prava Crna Gora se oštro protivi ukidanju neradne nedjelje, pri čemu radnici, kako smatraju u toj partiji, ne smiju da trpe zbog krize koju je izazvala pandemija koronavirusa.

“Razumijemo činjenicu da je korona izazvala veliku ekonomsku krizu u državi, ali radnici ne smiju zbog toga da trpe i radnička prava moraju biti ispoštovana. Ukidanje neradne nedelje nije jedini način na koji se može pomoći oporavak crnogorske ekonomije”, navodi se u saopštenju.

Iz te partije su podsjetili da Unija poslodavaca (UPCG) od nadležnih očekuje da nađu rješenje za stavljanje van snage člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, koji se odnosi na neradnu nedjelju, i zahtijevaju od Vlade i Ministarstva ekonomskog razvoja da preduzmu konkretne poteze koji će omogućiti uspješnost predstojeće turističke sezone i dalji oporavak crnogorske ekonomije.

“Prava Crna Gora će se striktno boriti za neradnu nedelju, jer smatramo da svaki radnik ima pravo na jedan slobodan dan. Neradna nedelja predstavlja veliki značaj za zaposlene kao i za njihove porodice”, dodaje se u saopštenju.

Iz te partije su naveli da postojećim članom zakona nijesu obuhvaćene sve vrste trgovina, što je dodatni razlog da neradnu nedjelju ne bi trebalo dovoditi u pitanje.

Oni su dodali da je tim članom predviđeno da određene prodavnice rade i nedjeljom, a to su apoteke, pumpe, pekare i kiosci.

Najčitanije