fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPozvali zainteresovane da učestvuju na okruglim stolovima

Pozvali zainteresovane da učestvuju na okruglim stolovima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomije pozvalo je zainteresovane da učestvuju ove sedmice na okruglim stolovima povodom javne rasprave o Nacrtu plana davanja koncesija za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina za narednu godinu.

Iz Ministarstva je saopšteno da će okrugli stolovi biti održani u prostorijama Zavoda za geološka istraživanja.

“U srijedu će biti održan okrugli sto za ležišta arhitektonsko-građevinskog ili ukrasnog kamena u primorskom regionu, odnosno Herceg Novom, Tivtu i Ulcinju, kao i sjevernom kojem pripada Andrijevica”, navodi se u saopštenju.

U četvrtak će se održati drugi okrugli sto za ležišta tehničko-građevinskog kamena u Andrijevici, kao i centralnom regionu, kojem pripadaju opštine Nikšić, Danilovgrad, Podgorica i Cetinje.

Ministarstvo ekonomije uputilo je javni poziv građanima, državnim organima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, preduzećima, preduzetnicima i drugim zainteresovanim subjektima da se uključe u javnu raspravu i da svoje komentare, primjedbe, predloge i sugestije na Nacrt plana dostave Ministarstvu ekonomije u pisanoj ili elektronskoj formi.

“Cilj rasprave je da se pribave komentari i sugestije građana, svih relevantnih institucija, predstavnika privrede, nevladinog sektora, kao i stručne javnosti, kako bi se tekst Nacrta plana unaprijedio prije nego što ga Vlada donese”, rekli su iz Ministarstva.

Ministarstvo je 28. novembra objavilo javnu raspravu o Nacrtu plana davanja koncesija za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina za narednu godinu, koja traje do 16. decembra.

Najčitanije