fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPozvali socijalne partnere da prate efekte mjera

Pozvali socijalne partnere da prate efekte mjera

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjedništvo Socijalnog savjeta pozvalo je socijalne partnere da kontinuirano prate efekte mjera za sprječavanje i suzbijanje širenja koronavirusa, kako bi se razmotrili modeli ravnomjerne raspodjele tereta saniranja njegovih negativnih posljedica, nakon prevazilaženja aktuelnog stanja.

„Pozivamo socijalne partnere da kontinuirano prate, svako u svom domenu djelovanja, efekte donesenih mjera, kako bi kroz konstantno vođenje socijalnog dijaloga, na nivou Savjeta razmotrili raspoložive modele kojim bi se teret saniranja negativnih posljedica ravnomjerno podijelio, nakon prevazilaženja aktuelnog stanja“, kazali su iz Predsjedništva.

Predsjedništvo Socijalnog savjeta održalo je u ponedjeljak hitnu, vanrednu sjednicu i pozvalo poslodavce i zaposlene na društveno odgovorno poslovanje i ponašanje.

„Predsjedništvo je jedinstveno u stavu da je u ovom trenutku prioritetni nacionalni interes fokusiran na sprečavanje unošenja novog koronavirusa i otklanjanje opasnosti po živote naših građana“, navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je pozvalo socijalne partnere i građane da obezbijede poštovanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa.

Oni su objasnili da se, u skladu sa mjerama, do daljnjeg se odlaže održavanje sjednica Socijalnog savjeta, dok će njegovo Predsjedništvo biti u stalnoj, međusobnoj komunikaciji kako bi pratilo situaciju.

Vanrednoj sjednici Predsjedništva prisustvovali su predsjednik Socijalnog savjeta Vukašin Zogović, potpredsjednici Kemal Purišić i Predrag Mitrović i član Duško Zarubica.

Najčitanije