fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPozvali na dijalog u vezi sa istraživanjem nafte i gasa

Pozvali na dijalog u vezi sa istraživanjem nafte i gasa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo kapitalnih investicija pozvalo je sve nevladine organizacije (NVO), ekološke aktiviste, predstavnike lokalnih zajednica i zainteresovane građane da što prije započnu dijalog povodom projekata koji se tiču istraživanja nafte i gasa u crnogorskom podmorju.

“Sve ljude i organizacije koji se bave ekološkim pitanjima, smatramo za partnere, saveznike i ljude koji su istinski zabrinuti za životnu sredinu. Sa svima njima imamo zajednički cilj, a to je implementacija najstrožijih ekoloških standarda u pravom smislu”, navodi se na Twitter nalogu Ministarstva.

Ministarstvo kapitalnih investicija, kako su rekli njegovi predstavnici, nikad neće biti na strani ekonomskih projekata koji idu na uštrb očuvanja životne sredine.

“Mišljenja smo da ekonomija i ekologija mogu i moraju da idu zajedno, i da će razvoj ekonomije pomoći zaštiti životne sredine i obrnuto”, rekli su iz Ministarstva.

Zbog toga će vrata Ministarstva, kako su kazali, biti otvorena za sve zainteresovane organizacije i pojedince, kako bi sve projekte za koje postoji sumnja da mogu ugroziti životnu sredinu učinili transparentnim, i javnosti ostavili da sudi o argumentima za i protiv.

Najčitanije

kruzer

U kotorskoj luci tri broda

Kotor, (MINA-BUSINESS) - Kotorska luka primila je tri broda. Na vezu je Viking Jupiter sa...