fbpx
NaslovnicaCovid19Pozvali monopoliste da ne podižu cijene

Pozvali monopoliste da ne podižu cijene

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je monopoliste u Crnoj Gori da se suzdrže od podizanja cijena.

Sekretar Izvršnog odbora Glavnog odbora (GO) SNP, Dragan Vukić, kazao je da situacija nije nimalo laka, već naprotiv.

“Cijeli svijet se bori, svako na svoj način, ali ne ovako kao kod nas. Kod nas monopolisti koriste novonastalu situaciju kako bi dodatno zaradili novac”, naveo je Vukić u saopštenju.

On je rekao da su, nakon donošenja Vladinih mjera, građani krenuli u besomučnu nabavku za “crne dane”, tako su i monopolisti na tržistu što medicinskih sredstava za higijenu, što u prehrambenoj industriji počeli da se ponašaju “shodno haotičnoj situaciji”.

“Poskupila su sredstva za higijenu po nekoliko puta, poskupilo je brašno, meso, voće, povrće i ostalo. “Ljudi od struke”, naučeni da funkcionišu u kriznim vremenima, podigli su cijene iako za to nijesu imali odobrenje države, već onako, na svoju ruku”, rekao je Vukić.

SNP kao partija socijalne pravde prati dešavanja na tom polju i vrlo je zabrinuta postojećim stanjem.

“Na ispitu je u ovim teškim momentima i Vlada, koja bi morala da naredi inspekcijskim službama da pojačaju nadzor, kako bi zaustavili ekonomsko izrabljivanje građana”, kazao je Vukić.

On je ocijenio da u teškim vremenima nema mjesta politikantstvu i nadgornjavanjima.

“Ako možemo svi zajedno da se borimo sa koronom, onda valjda možemo i da sprovedemo sve one mjere koje je Vlada donijela, a koje su stupile na snagu 16. Marta”, smatra Vukić.

On je naveo da mjere koje je donijela Vlada moraju poštovati svi podjednako, kako mi građani tako i monopolisti, a Vlada je tu da sve to kontroliše.
“Treba živjeti i kad svo ovo čudo prođe. Zato, gospodo iz Vlade, reagujte dok je vrijeme”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije