fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPozvali građane da se priključe akciji reciklaže telefona

Pozvali građane da se priključe akciji reciklaže telefona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Telenor pozvala je sve građane, bez obzira na mrežu koju koriste, da se priključe akciji reciklaže i donesu stare telefone u njihove prodavnice širom Crne Gore.

Iz kompanije su objasnili da će svako ko do 31. jula donese telefon na reciklažu dobiti vaučer u minimalnoj vrijednosti od 50 EUR, koji mogu da iskoriste za popust prilikom kupovine novog u Telenoru.

„Na taj način Telenor pruža jedinstvenu priliku svima da uz popust dođu do novih uređaja i isprate trendove moderne tehnologije“, navodi se u saopštenju kompanije.

Komercijalni direktor Telenora, Brano Đurović, kazao je da je zaštita životne sredine tema kojom se ta kompanija strateški bavi već više od dvije i po decenije.

“Zaštita životne sredine bila je primarna inspiracija za pokretanje kompleksnog programa koji zaokružuje proces prelaska sa starog na novi mobilni telefon. Zato pozivamo sve građane da zajedno budemo dio promjene i doprinesemo stvaranju zdravije životne sredine”, rekao je Đurović.

On je podsjetio da je zahvaljujući Telenorovom programu otkupa korišćenih telefona pod nazivom Staro za novo, koji je pokrenut u maju prošle godine, prikupljeno oko 708 kilograma elektronskog otpada i reciklirano 3,54 hiljade korištenih mobilnih telefona.

“Želim da se zahvalim svima koji su prepoznali važnost usluge koju Telenor pruža i svoj uređaj odložili na bezbjedan i ekološki način. Proces otkupa starih telefona ima za cilj da pruži kontinuirani doprinos u rješavanju rastućeg problema elektronskog otpada koji utiče na zagađenje životne sredine, kao i podizanje ekološke svijesti na viši nivo”, rekao je Đurović.

Program reciklaže mobilnih telefona direktno utiče na smanjenje elektronskog otpada i kreiranje održivog sistema odlaganja uređaja koji više nijesu u upotrebi.

„Da se kompanija Telenor ponaša odgovorno prema životnoj sredini i vodi računa o održivom poslovanju pokazuje i činjenica da joj je Međunarodna kompanija za serifikaciju SGS izdala sertifikat u skladu sa ISO standardom 14001, za sistem upravljanja zaštitom životne sredine“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije