fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPozvali buduće akcizne obveznike da se blagovremeno registruju

Pozvali buduće akcizne obveznike da se blagovremeno registruju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava prihoda i carina (UPC) pozvala je buduće akcizne obveznike, odnosno uvoznike i proizvođače da se blagovremeno registruju kod tog organa, kako bi izbjegli eventualne probleme u poslovanju zbog neispunjavanja navedene zakonske obaveze.

Iz UPC su podsjetili da su izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, čija primjena počinje 1. jula, u akcizni sistem Crne Gore uvedeni novi akcizni proizvodi, i to proizvodi od šećera, kakaoa i sladoled.

„Zakonom o akcizama propisano da je akcizni obveznik dužan da, najkasnije 15 dana prije dana otpočinjanja, promjene ili prestanka obavljanja djelatnosti zbog koje je dužan da obračunava i plaća akcizu, carinskom organu podnese prijavu za upis u registar akciznih obveznika“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu UPC.

Upis u registar akciznih obveznika obavlja se, kako se dodaje, preko elektronske aplikacije e-carina, postavljene na internet stranici Uprave prihoda i carina (www.upravaprihoda.gov.me), na kojoj su objavljena i korisnička uputstva.

Detaljnije se moguće informisati putem linka https://www.ecarina.me/naslovna/aktuelnosti/obavjestenje-za-akcizne-obveznike-20-03-2023

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije