fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoziv za učešće u Programu ženskog preduzetništva u oblasti intelektualne svojine

Poziv za učešće u Programu ženskog preduzetništva u oblasti intelektualne svojine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma dobilo je poziv od Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) za učešće u Programu ženskog preduzetništva u oblasti intelektualne svojine.

Ministarstvo je pozvalo zainteresovane da se prijave za učešće u tom projektu do nedjelje do 12 sati na mejl [email protected].

“Ovaj program namijenjen je ženama preduzetnicama iz lokalnih zajednica, čiji se biznis bazira na izradi tradicionalnih tekstilnih proizvoda”, naveli su iz Ministarstva.

Program za cilj ima podršku ovakvim biznisima kroz djelotvorno korištenje intelektualne svojine.

Očekuje se da učesnice imaju koristi od projekta kroz popularisanje njihovog biznisa i proizvoda u lokalnim zajednicama.

“Projekat će biti implementiran tokom ove godine, u trajanju od deset mjeseci. Tokom projekta, učesnica iz Crne Gore imaće priliku da pohađa obuku WIPO-a, a na kraju projekta će biti organizovan događaj, odnosno izložba rukotvorina”, objasnili su iz Ministarstva.

Projekat će u potpunosti biti finansiran od WIPO-a.

Kriterijumi za izbor kandidata su spona odnosno veza sa zajednicom, gdje kandidat može biti direktno proizvođač određene rukotvorine ili njen predstavnik.

Kriterijum je i solidan nivo znanja engleskog jezika, informaciona opremljenost, kao i aktivno učešće, odnosno spremnost, motivisanost i raspoloživost za učešće u svim aktivnostima projekta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije