fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoziv za predaju zahtjeva za direktna plaćanja u akvakulturi i marikulturi

Poziv za predaju zahtjeva za direktna plaćanja u akvakulturi i marikulturi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvalo je zainteresovane uzgajivače školjki i slatkovodne ribe da do 30. septembra predaju zahtjeve za direktna plaćanja u marikulturi i akvakulturi.

Ministarstvo je pozive objavilo u cilju stimulisanja maksimalnog korišćenja raspoloživih proizvodnih kapaciteta uzgajališta školjki i slatkovodne akvakulture.

Pravo na podršku za direktna plaćanja u akvakulturi i marikulturi imaju preduzeća i preduzetnici koji imaju dozvolu za akvakulturu i marikulturu. Podršku je moguće ostvariti isključivo za proizvodnju ostvarenu na sopstvenom uzgajalištu.

Visina podrške se ostvaruje na osnovu površine uzgajališta navedene u dozvoli za akvakulturu i marikulturu i na osnovu ostvarene prosječne proizvodnje za posljednje dvije godine na način opisan u pozivima.

Pozivi su objavljeni na sajtu Ministarstva.

Zahjev za podršku se dostavlja Ministarstvu na obrascu koji se može preuzeti na sajtu ili u kancelariji broj 25 tog resora. Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom se dostavlja preporučenom poštom na adresu Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Razgovarali o boravišnoj taksi i suzbijanju sive ekonomije

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija održali su prvi u nizu...