fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoziv nosiocima QNeST brenda zainteresovanim za promociju turističkih ruta

Poziv nosiocima QNeST brenda zainteresovanim za promociju turističkih ruta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomije pozvalo je sve zainteresovane nosioce QNeST brenda da se do 15. oktobra prijave za promociju turističkih ruta.

Ministarstvo je jedan od osam partnera na projektu QneST – Quality Network on Sustainable Tourism, u okviru kojeg se radi na stvaranju prepoznatljivog QneST brenda, kroz promociju i povezivanje preduzeća Jadransko-jonske regije iz oblasti održivog turizma i razmjeni primjera dobre praks.

„Ministarstvo objavljuje poziv svim zainteresovanim nosiocima QNeST brenda da promovišu primjere dobrih praksi definisanih projektnih turističkih ruta sa akcentom na regiju Skadarskog jezera i cetinjske opštine, kroz razmjenu promotivnih paketa sa nosiocima QNeST brenda partnera na projektu iz Italije i Grčke“, navodi se u saopštenju.

Zainteresovani predstavnici će se kroz radionicu upoznati sa načinom promocije njihove ponude, a sve sa ciljem umrežavanja i povezivanja sa izabranim nosiocima QNeST brenda partnera iz Italije i Grčke.

„S druge strane imaće priliku i da se upoznaju sa promotivnom ponudom predstavnika QNeST brenda iz dvije partnerske zemlje i ocijene njihovu ponudu, u cilju razmjene informacija, iskustava i vrednovanja kvaliteta iste“, rekli su iz Ministarstva.

Poseban akcenat se stavlja na promociju turističkih ruta, kulturnog istorijskog nasljeđa i gastronomske ponude Skadarskog regiona i cetinjske opštine, kao projektom definisanih oblasti, a u cilju razvoja održivih turističkih inicijativa, bolje povezanosti preduzeća i pružalaca usluga iz oblasti turizma i njihovog predstavljanja partnerima u okviru Jadransko-jonske regije.

Svi zainteresovani nosioci QNeST brenda moraju najkasnije do 15. oktobra da potvrde svoju zainteresovanost na mejlove [email protected] ili [email protected]

QNeST je projekat koji sufinansira Evropska unija (EU) kroz IPA Jadransko-jonski Interreg V-B Adrion program 2014-2020, u okviru prvog poziva za strateške projekte.

Projekat se odnosi na jačanje tradicionalnog brenda i standarda kvaliteta u malim i srednjim preduzećima u oblasti turizma, promociju i povezivanje preduzeća Jadransko-jonske regije iz oblasti održivog turizma i razmjenu primjera dobre prakse.

Konzorcijum QNeST projekta čini osam partnera iz pet zemalja Jadransko-jonske regije – Italija, Grčka, Crna Gora, Hrvatska i Slovenija.

Najčitanije