fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPoziciju MA nova kompanija ne može postići ni za pet godina

Poziciju MA nova kompanija ne može postići ni za pet godina

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poziciju Montenegro Airlinesa (MA) nova avio-kompanija ne može postići ni za pet godine, saopštila je menadžerka u turizmu i hotelijerstvu i vlasnica agencije Eastwest Voyage DMC Zorka Raičević.

Ona je Pobjedi kazala da Vlada gasi državnu avio-kompaniju zbog duga koji firma ima prema državi, skoro 85 odsto, da bi otvorila novu, koju mora da pomaže sigurno narednih pet godina.

“I u tu novu kompaniju hoće da uloži 30 miliona EUR koje su ostavili sa strane od onih 750 miliona pozajmice, 890 miliona EUR sa kamatom, da budem preciznija. Senzacionalno katastrofalna odluka”, smatra Raičević.

Ona je objasnila da to nije isto kao kada bi zatvorili kafić pa poslije mjesec otvorili novi.

Raičević smatra da će se odlukom o gašenju MA izgubiti benefiti, kao što je zakup aviona.

“Da ne pričam o poziciji unutar vazduhoplovnih asocijacija. Ministar finansija, Milojko Spajić, govori o slotovima, a slotove ugašene kompanije ne mogu preuzeti nikako, niti ih prodati. Prodati se mogu samo profitabilni i to prije nego se avio-kompanija ugasi. A ko će ih kupiti u ovoj neizvjesnoj situaciji i zašto bi kada sve ostale evropske avio-kompanije imaju svoje”, rekla je Raičević.

Ona je dodala da slotovi za Beograd nijesu potrebni, a to je najprofitabilnija linija u kojoj MA prednjači u odnosu na Air Serbia nekoliko godina unazad, i od sada monopol ide srbijanskoj avio-kompaniji kao i profit.

Prema njenim riječima, MA je važio za bezbjednu kompaniju i imao tržište i klijentelu koja mu je vjerovala.

“Gašenje MA će državu koštati mnogo više od 50 miliona EUR, kako su ministri izjavili”, poručila je Raičević dodajući da se benefiti koje je MA imao ne mogu postići ni za pet godina.

Najčitanije