fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPovećati stepen sigurnosti na moru

Povećati stepen sigurnosti na moru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Uprave pomorske sigurnosti dogovorili su sa hrvatskim kolegama niz konkretnih aktivnosti, kako bi se povećao stepen sigurnosti na moru.

Delegacija Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Uprave pomorske sigurnosti, predvođena državnim sekretarom Ministarstva saobraćaja i pomorstva Muamerom Hajdarpašićem, boravila je u Hrvatskoj u srijedu i četvrtak.

“Na sastanku koji je održan sa pomoćnikom ministra mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Sinišom Orlićem, a kojem je prisustvovao i direktor Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore, Safet Kočan sa saradnicima, dogovoreno je niz konkretnih aktivnosti, kako bi se povećao stepen sigurnosti na moru”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na sastanku kojem su prisustvovali i direktor Uprave za pomorstvo Slovenije, Jadran Klinec sa saradnicima, razmatrane su mogućnosti zajedničke pripreme projektnih predloga koji bi se finansirali sredstvima Evropske unije (EU), a u kojim bi učestvovale i druge zemlje jadransko-jonske regije.

Hajdarpašić i Kočan su u Rijeci prisustvovali Danu otvorenih vrata Jadranskog edukativno-istraživačkog centra /Adriatic Training and Research Centre/ (ATRAC) za hitna reagovanja na zagađenje mora.

“ATRAC je već prepoznat kao platforma za razmjenu znanja i iskustava u Hrvatskoj i šire i prilika je za crnogorske institucije da kontinuiranom saradnjom unaprjeđuju svoje aktivnosti i funkcionisanje sistema generalno”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije