fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPovećali limit za beskontaktno plaćanje karticom

Povećali limit za beskontaktno plaćanje karticom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Visa povećala je u Crnoj Gori maksimalni iznos za beskontaktne transakcije za koje nije neophodan unos PIN koda, na 50 EUR.

Iz kompanije su kazali da to unapređenje omogućava potrošačima da veće kupovine obave na jednostavan i efikasan način, prislanjanjem beskontaktne kartice, bez dodatnog ukucavanja PIN koda.

„Limit za plaćanje na ovakav način uvećan je 25 odsto u odnosu na prethodnu sumu od 40 EUR, što potrošačima u Crnoj Gori olakšava obavljanje svakodnevnih transakcija“, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su kazali da beskontaktna tehnologija omogućava najbrži, najprikladniji i najbezbjedniji način plaćanja za potrošače i trgovce, jednostavnim prislanjanjem kartice.

Više od 78 posto transakcija u Crnoj Gori već se obavlja beskontaktno, pa će to povećanje dodatno unaprijediti i ubrzati kupovinu.

Generalni direktor Visa kompanije za Jugositočnu Evropu, Vladimir Đurović, rekao je da potrošači vole da koriste “prisloni i plati metodu”, jer je jednostavna, brza i bezbjedna.

„Znamo i da ljudima više nego ikad odgovara da plaćaju beskontaktno. Uvijek smo bili posvećeni inovacijama i ideji da potrošačima i trgovcima omogućimo najbolje načine plaćanja. Drago nam je da povećanjem limita doprinosimo razvoju sigurne beskontaktne tehnologije u Crnoj Gori“, kazao je Đorđević.

Visa, kako su naveli njeni predstavnici, cijeni podršku državnih institucija i platne industrije prilikom povećanja limita. Oni su najavili da će kompanija nastaviti usko da sarađuje sa trgovcima i partnerima iz finansijskog sektora, kako bi se sprovele neophodne tehničke izmjene na prodajnim mjestima.

„Pored ovih pogodnosti, Visa servis za lako plaćanje pruža izuzetnu zaštitu i bezbjednost prilikom upotrebe beskontaktnih kartica. Beskontaktne kartice imaju isti EMV sigurnosni, čip kao i kontaktne, a svaka transakcija uključuje jedinstveni jednokratni kod, koji onemogućava da se informacije iskoriste za falsifikovanje“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije

I Pešić se prijavio za predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Upravnog suda Miodrag Pešić prijavio se na javni oglas za...