fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPotvrđena optužnica protiv Obradovića i Ivanovića

Potvrđena optužnica protiv Obradovića i Ivanovića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Viši sud potvrdio je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koja je u slučaju Telekom podignuta protiv bivših čelnika te kompanije, Miodraga Ivanovića i Olega Obradovića.

“Rješenjem Višeg suda u Podgorici potvrđena je optužnica SDT-a kojom se Ivanoviću i Obradoviću, stavlja na teret izvršenje krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz člana 272 stav 3 u vezi stava 1 u vezi člana 23 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navodi se u rješenju Višeg suda.

Protiv tog rješenja, kako je objašnjeno, žalba nije dozvoljena.

Bivši čelnici telekomunikacione kompanije, Obradović, kao predsjednik Odbora direktora Telekoma Crne Gore, i Ivanović, kao izvršni direktor Moneta, optuženi su da su kompaniju, nakon što je privatizovana i prodata Mađarima, oštetili za 2,3 miliona EUR, pribavljajući korist drugome.

Obradović i Ivanović terete se da su zloupotrijebili položaj u privrednom poslovanju pribavljajući 2,3 miliona EUR koristi kompaniji Rawleigh Trading iz Londona na ime fiktivnog ugovora o konsultantskim uslugama ispitivanja tržišta telekomunikacija u Jugoistočnoj Evropi.

Najčitanije