fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotrošnja na nivou decembarske

Potrošnja na nivou decembarske

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Korisnici elektrodistributivnog sistema su u januaru preuzeli ukupno 276,8 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je na nivou decembarske potrošnje.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je saopšteno da je januarska potrošnja bila na nivou energije preuzete tokom istog perioda prošle godine.

Najviše električne energije, oko 39 odsto, distribuirano korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

„Očitano je ukupno 404,2 hiljade brojila ili 93 odsto od ukupnog broja. Neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni. Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto“, navodi se u saopštenju.

Ekipe Sektora za održavanje su u januaru su imale 1,83 hiljade intervenciju na terenu, a vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 198 hiljada EUR.

„Tokom januara je završena izgradnja i rekonstrukcija osam trafostanica 10/0,4kV u Kotoru, Baru, Budvi i Podgorici za koje je izdvojeno oko 240 hiljada EUR. U toku su i radovi na izmještanju elektroenergetske infrastrukture u zoni rekonstrukcije dijela puta Podgorica – Tuzi, od Bulevara Josipa Broza do kraja granice DUP-a Konik Stari Aerodrom, čija je vrijednost oko 190 hiljada EUR“, rekli su iz CEDIS-a.

Oni su saopštili da je na distributivnu mrežu tokom januara priključeno 286 novih korisnika. Prethodnog mjeseca je na području Crne Gore ugrađeno 27 novih, elektronskih brojila, a ukupan broj mjernih mjesta koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 340 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 434 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije