fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisani ugovori sa preduzetnicima

Potpisani ugovori sa preduzetnicima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Gradonačelnik Ivan Vuković potpisao je ugovore sa preduzetnicima čije su biznis ideje na konkursu za podršku razvoja preduzetništva u Staroj varoši i Draču ocijenjene kao najbolje.

Vuković je kazao da su, nakon infrastrukturnih projekata koji su realizovani u prethodnom periodu, potrebni i novi sadržaji koji će oživjeti srce stare Podgorice.

“Kao jedan od prioriteta prepoznali smo oživljavanje starog gradskog jezgra, svjesni toga što Stara varoš i Drač znače za identitet Podgorice. Apsolutno smo sigurni da ovi djelovi grada imaju ozbiljan potencijal za ukupan razvoj, posebno za turističku valorizaciju”, kazao je Vuković.

On je naveo da su na teritoriji Stare varoši i Drača rekonstruisali nekoliko ulica, čime ta gradska jezgra dobijaju izgled kakav zaslužuju.

Vuković je dodao da će nove suvernirnice, galerije, kafeterije i hosteli oživjeti autentičan duh po kojem su Stara varoš i Drač prepoznati.

Dobitnica podrške za razvoj biznisa, Branka Tomović, kazala je da joj je zadovoljstvo što su ove ideje prepoznate u Glavnom gradu, te da će se ovim sadržajima probuditi uspavani duh stare Podgorice.

Ana Janković obratila se u ime dobitnika iz prethodnog ciklusa i istakla da je uz podršku Glavnog grada realizovala svoju kreativnu ideju 201Engaging Space koja je spoj kulture i biznisa, a to je nešto što nedostaje Podgorici.

Na konkurs je pristiglo 25 biznis planova, dok je odlukom Komisije, podršku dobilo devet preduzetnika.

Dobitnici podrške za razvoj biznisa u Staroj varoši i Draču su Art Hub Hostel – Ivan Ivanović, Modelarska radionica Džanum džan – Nedžad Tuzović, Zanatsko – krojačka radnja – Aleksandra Brnović, Proizvodnja i prodaja suvenira sa crnogorskim motivima – Mitar Živković, Kafe Galerija + suvenirnica – Branka Tomović, Upbeat Hub – Prostor „Kuća Čubranović 1630“, Studio za masažu Young – Ana Nikolić, Komšo – Nešto novo u našoj Staroj i Kafeterija Merak – Lazar Vujačić.

Konkurs za podršku biznis idejama u Staroj varoši i Draču raspisan je 27. aprila, sa ciljem da se pruži podrška preduzetništvu, podstakne ekonomski razvoj, otvore nova radna mjesta.

Poseban akcent je stavljen na razvoj zanatske, ugostiteljske, trgovinske djelatnosti i razvoj turizma, kao i valorizaciju kulturnih potencijala ovog dijela Podgorice. Za te namjene opredijeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu 50 hiljada EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...