fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan Sporazum o saradnji PKCG i Monstata

Potpisan Sporazum o saradnji PKCG i Monstata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Privredne komore (PKCG) i Uprave za statistiku – Monstat potpisali su danas Sporazum o saradnji, koji bi, između ostalog, trebalo da doprinese jačanju privrednog sistema Crne Gore.

Cilj Sporazuma, koji su potpisali predsjednik PKCG Vlastimir Golubović i direktorica Uprave za statistiku Gordana Radojević, je predlaganje mjera razvojne i tekuće ekonomske politike, kao i rješavanje drugih pitanja od značaja za obje institucije.

Iz PKCG je saopšteno da se predmet saradnje odnosi na unapređenje poslovnog ambijenta, međusobnu razmjenu informacija i podataka, sprovođenje zajedničkih istraživanja, organizovanje i učešće na seminarima, edukativnim kursevima, okruglim stolovima i drugim stručnim skupovima, kao i druge oblike saradnje od zajedničkog interesa.

Golubović je rekao da je PKCG otvorena za saradnju sa svim državnim institucijama.

„Računajte da je Komora uvijek spremna da maksimalno pomogne Upravi za statistiku, što je u međusobnom, a prevashodno u interesu privrede“, naveo je Golubović.

Radojević je kazala da Monstat ima kvalitetnu saradnju sa PKCG, između ostalog, u Savjetu statističkog sistema i radnoj grupi za pregovoračko poglavlje 18 – Statistika.

„Memorandum koji smo potpisali dodatno će osnažiti saradnju naše dvije institucije, a sve u cilju daljeg razvoja zvanične statistike i unapređenja poslovnog ambijenta. PKCG je jedan od najprofesionalnijih korisnika podataka Monstata“, rekla je Radojević.

Najčitanije