fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijePotpisali memorandum o poslovnoj saradnji

Potpisali memorandum o poslovnoj saradnji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Monteputa i Hrvatskih autocesta potpisali su u Zagrebu memorandum o poslovnoj saradnji, čiji je cilj njeno unaprijeđenje i jačanje, naročito kada je riječ o projektovanju, gradnji, upravljanju i održavanju auto-puteva.

Memorandum bi trebalo da doprinese unaprijeđenju i jačanju saradnje kroz razmjenu iskustava u području primjene tehnologija, softverskih rješenja i programa, razmjenu usvojenih informacija i dokumenata, u području projektovanja, građenja, upravljanja i održavanja auto-puteva, piše Pobjeda.

Potpisivanju memoranduma prisustvovali su predsjednik borda i izvršni direktor Monteputa, Aleksandar Žurić i Jonuz Mujević i predsjednik uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan.

Potpisnici memoranduma saglasni su da zajedničke aktivnosti u svrhu jačanja saradnje i pomoći sprovode kroz uvođenje i primjenu tehničkih standarda za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje auto-puteva.

Kompanije će pružati uzajamnu pomoć u edukaciji i usavršavanju radnika, kao i u usvajanju i implementaciji međunarodnih standarda i dobre prakse u području izgradnje, upravljanja i održavanja auto-puteva, posebno u području zaštite okoline.

Kompanije će, kako je predviđeno, pružati uzajamnu pomoć u uvođenju i primjeni evropskih standarda i smjernica za povećanje cjelokupne sigurnosti kod projektovanja, izgradnje, održavanja i upravljanja auto-putevima, kao i objektima na njima.

One će pružati uzajamnu pomoć i razmjenjivati iskustva u primjeni sistema naplate putarine.

Monteput i Hrvatske autoceste sarađivaće na projektima koji se odnose na prioritetno povezivanje crnogorske i hrvatske mreže auto-puteva i brzih cesta.

Kompanije su saglasne da saradnju razvijaju kroz osmišljavanje, planiranj

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...