fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoslovni ambijent neuporedivo pogodniji

Poslovni ambijent neuporedivo pogodniji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslovni ambijent u Crnoj Gori danas je neuporedivo pogodniji, ali država i dalje ne prepoznaje na pravi način da su nosioci privrednog razvoja porodične kompanije i mala i srednja preduzeća, smatra generalni direktor kompanije Okov, Gojko Bajović.

„Nakon 25 godina poslovanja i dalje uočavamo da nas u razvoju često sputavaju administrativna opterećenja koja predstavljaju ključnu barijeru na lokalnom nivou“, kazao je Bajović u intervjuu Pobjedi.

On je dodao da su u svim razvijenim zemljama na svijetu najuspješnije kompanije upravo porodične, koje po pravilu uvijek predstavljaju najzdraviji i najčistiji biznis.

„Vrijeme kada smo mi počeli da gradimo Okov priču bilo je potpuno drugačije, jer se teže dolazilo do kapitala, a i uslovi za poslovanje i napredak su bili teži“, naveo je Bajović.

On smatra i da je crnogorsko tržište predugo opterećeno problemom sivog i crnog tržišta, posebno kada je u pitanju radna snaga i nelegalna prodaja robe.

„Poslovanje bi bilo znatno olakšano kada bi svi poštovali zakone, jer kad god država donese dobro i primjenjivo zakonsko rješenje, a potom ga doslovno i implementira u praksi, to se odrazi pozitivno i na naše poslovanje“, kazao je Bajović.

Kompanija Okov, koja obilježava 25 godina rada, jedna je od top deset najbrže rastućih u Crnoj Gori. Kompanija zapošljava više od 500 radnika, a u okviru nje postoji 15 Okov centara u Crnoj Gori i jedan u Srbiji.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...