fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoslovanje taksi prevoznika više nema smisla

Poslovanje taksi prevoznika više nema smisla

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslovanje taksi prevoznika, nakon posljednjeg poskupljenja naftnih derivata, više nema smisla, saopštio je predsjednik Sindikata strukovnih taksista Crne Gore, Borislav Pavlović.

On je portalu RTCG kazao da auto-taxi preduzetnici iz tog Sindikata razmišljaju o poskupljenju usluga, ali da se boje da bi to bilo kontraproduktivno i da bi na taj način izgubili i trenutni minimum stranaka.

“Poslije posljednjeg poskupljenja naftnih derivata, naše poslovanje više nema smisla. To je jasno ako uzmemo da je uvijek cijena usluge taksija po pređenom kilometru pratila cjenu litra nafte i da se ta cijena dijeli na tri – trećina državi, trećina vozilu i trećina vozaču, a aktuelne prosječne cijene pređenog kilometra su 60 centi”, rekao je Pavlović.

On je dodao da će se auto-taksi preduzetnici, članovi Sindikata strukovnih taksista, o eventualnom poskupljenju usluga izjasniti sjutra.

“Međutim, mislimo da bi to bilo kontraproduktivno, jer bi na taj način izgubili i trenutni minimum stranaka koji koriste naše usluga”, naveo je Pavlović.

On je objasnio da je povećanje cijena goriva kao i životnih namirnica negativno uticalo na broj korisnika usluga taksi prevoza.

“Povećanje cijena naftnih derivate, koje su dovele do galopirajućih cijena životnih namirnica i troškova života uopšte, katastrofalno se odrazilo na broj korisnika naših usluga, jer auto-taksi preduzetnici u Crnoj Gori najveći broj korisnika usluga imaju iz najsiromašnijeg dijela društva, koje najviše pogađa ovakvo divljanje cijena”, saopštio je Pavlović.

On je kazao da će Izvršni odbor Strukovnog sindikata taksista sjutra održati vanrednu sjednicu i donijeti zaključke koje će aktivnosti preduzeti tokom narednog perioda. Jedan od predloga je i organizacija protesta.

Sindikat strukovnih taksista Crne Gore uputio je 19. januara otvoreno pismo predsjedniku i poslanicima Skupštine povodom novog poskupljenja nafte i naftnih derivata.

Oni su zahtijevali da Skupština hitno pokrene inicijativu za izradu i usvajanje, novog Zakona o energetici, koji bi omogućio markiranje goriva. Takođe, tražili su da Skupština po hitnom postupku predloži Vladi da limitira cijenu eurosupera 95 i eurodizela na maksimalnih 1,1 EUR po litru, najmanje do usvajanja navedenog zakona kada bi se stvorili uslovi, za smanjenje akciza na gorivo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije