fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPosjećenost fokusirana na dane vikenda

Posjećenost fokusirana na dane vikenda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni špic turističke sezone na Žabljaku upravo prolazi, iako je projektovana da traje do kraja marta, saopštila je direktorica Turističke organizacije Žabljak, Vanja Krgović Šarović, i dodala da je posjećenost uglavnom fokusirana na dane vikenda.

Radnim danima je, kako je navela, pirmjetan pad posjeta.

“Sezona još traje bez problema, imamo sasvim dovoljno snijega i svi kapaciteti su u funkciji. Skijalište Savin kuk takođe radi punim kapacitetom”, kazala je Krgović Šarović agenciji Mediabiro.

Ona je dodala da su ovih dana cijene u kolektivnom smještaju nešto niže u odnosu na sami špic sezone.

“Generalno, kada sumiramo rezultate, možemo reći da smo zadovoljni posjetom za novogodišnje i božićne praznike. Posebno bi se osvrnula na skijalište Savin kuk, koje je ove godine zaista bilježilo znatnu posjećenost. Na to su svakako uticale idealne vremenske prilike te veoma dobra dostupnost Žabljaku”, rekla je Krgović Šarović.

Direktor Turističkog centra Durmitor, Marinko Purić, takođe je zadovoljan posjetom.

“Tradicionalno je bila dobra posjeta za vrijeme praznika, a ove godine se to produžilo i na ostatak januara. Mogu reći da smo napravili jedan izuzetan rezultat što se tiče dosadašnje zimske turističke sezone”, kazao je Purić.

Purić je naveo da je ove godine, u poređenju sa prethodnom, prodatih ski pasova 80 odsto više.

“Što se tiče ukupnog prometa Turističkog centra Durmitor, mogu da kažem da je on, u odnosu na prošlu godinu, veći 130 odsto, što je izuzetan rezultat”, ocijenio je Purić.

On je dodao da ovaj centar svakodnevno priprema staze, te da su ove godine imali minimalni broj povreda na stazama.

“Staze su bile otvorene u punom kapacitetu. Cijena jednodnevnog ski pasa iznosi 11 EUR, dok dodatne popuste ostvaruju građani Žabljaka, Šavnika i Pljevalja”, saopštio je Purić.

Hotelijeri Žabljaka su, uprkos epidemiloškoj situaciji zadovoljni posjetom. Navode da najviše posjetilaca imaju iz regiona, dok su u najvećem broju zastupljeni domaći turisti.

Menadžer hotela Casa de pino, Danica Baranin, rekla je da su tokom ljetnje sezone dominirali strani turisti, što nije slučaj sa zimskom sezonom kada su hotel posjetili pretežno domaći turisti.

“Posjećenost je mogla biti još bolja, međutim kovid mjere koje su uvedene nepsredno pred praznike su malo omele dolaske gostiju”, zaključila je Baranin.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije