fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPonuda češko-crnogorskog konzorcijuma formalno ispravna

Ponuda češko-crnogorskog konzorcijuma formalno ispravna

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ponuda za kupovinu 56,48 odsto akcija Instituta „Simo Milošević“ u Igalu, koju je dostavio konzorcijum češke kompanije Philibert i hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Vile Oliva, biznismena Žarka Rakčevića, ispunjava sve formalne uslove, konstatovala je Tenderska komisija za privatizaciju.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je Tenderska komisija na sjednici u četvrtak konstatovala da ponuda konzorcijuma ispunjava formalne uslove definisane uredbom o prodaji akcija i imovine putem javnog tendera i tenderskom dokumentacijom.

„Saglasno zakonskoj proceduri i tenderskoj dokumentaciji, Tenderska komisija je razmotrila ponudu u dijelu ispunjenosti kvalifikacionih uslova, minimalnih uslova garancije za ponudu i kompletne formalne ispravnosti“, navodi se u saopštenju.

Komisija će, kako su kazali njeni predstavnici, nastaviti sa kvalitativnom analizom ponude. Nakon toga će, u skladu sa zakonskom procedurom, Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte dostaviti izvještaj o rezultatima tendera, zbog usvajanja.

Ponude na javni poziv za prodaju 56,48 odsto akcija Instituta, objavljen 16. oktobra prošle godine, mogle su se dostavljati do 14. januara. Jedinu ponudu dostavio je konzorcijum Philibert i Vile Oliva, koji je za akcije ponudio deset miliona EUR, a za investicije u postojeće objekte 27,94 miliona EUR.

HTP Vile Oliva je krajem avgusta prošle godine kupila na Montenegroberzi blizu 26 odsto ili 99,19 hiljada srpskih državnih akcija Instituta za 2,8 miliona EUR.

Rakčević je ranije kazao da će osnovni biznis biti zdravstveni turizam, pri čemu će se nastaviti program prema Fondu zdravstva.

Najčitanije

Budućnost Voli sjutra gost Zadra

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra protiv Zadra drugu utakmicu četvrtfinala plej-ofa...