fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPolitička situacija ne dozvoljava napredak poslovnoj zajednici

Politička situacija ne dozvoljava napredak poslovnoj zajednici

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Politička situacija na Zapadnom Balkanu ne dozvoljava poslovnoj zajednici napredak i željno očekivano kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta koji bi doprinio konkurentnosti preduzeća, ocijenjeno je na sjednicu Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma (KIF) Zapadnog Balkana.

Upravni odbor je na sjednici u Podgorici, na kojoj je razgovarano o aktuelnim pitanjima od značaja za dalji rad i funkcionisanje KIF-a, izrazio zabrinutost zbog činjenice što region ulaže u infrastrukturu, a gradi barijere.

Sjednicu je vodio predsjednik Upravnog odbora Marko Čadež, a u njenom radu, u ime Privredne komore (PKCG), učestvovali su predsjednik crnogorske privredne asocijacije, Vlastimir Golubović i nacionalni koordinator KIF-a Balša Ćulafić.

“KIF i njegove članice – privredne komore, nastavljaju sa aktivnostima ostajući na putu realizacije ciljeva i projekata od kojih će benefite imati upravo poslovna zajednica. U narednom periodu prioriteti KIF-a biće kreiranje paketa proizvoda i usluga koje će biti koncipirane na način da kompanije u njima prepoznaju svoj interes”, saopšteno je iz PKCG.

U planu je, između ostalog, formiranje zajedničkih institucija, zajednički nastup na tržištima, kao i jačanje saradnje sa relevantnim institucijama i organizacijama, kako u regionu, tako i u Evropskoj uniji (EU), ali i drugim tržištima.

Iz PKCG je saopšteno da je Upravni odbor pozdravio početak zajedničkog upravljanja graničnim prelazom Tabanovci-Preševo između Srbije i Sjeverne Makedonije 1. avgusta, što će u velikoj mjeri doprinjeti bržem protoku ljudi i robe.

Upravni odbor očekuje da će isti projekat biti realizovan i u ostalim ekonomijama regiona.

Najčitanije