fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPokrenuli novu liniju podrške ženskom preduzetništvu

Pokrenuli novu liniju podrške ženskom preduzetništvu

Bar, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar pokrenula je novu liniju podrške razvoju ženskog preduzetništva Snažne žene-snažan Bar, koja bi trebalo da pomogne nezaposlenim ženama da pokrenu sopstveni biznis.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje, kao savjetodavno tijelo lokalne uprave u Baru, pozvalo je zaineteresovane nezaposlene žene iz barske opštine da se do 14. februara prijave za učešće u programu podrške razvoju ženskog preduzetništva.

Nova linija podrške razvoju ženskog preduzetništva dio je projekta World of Work in Montenegro: Paving the Road to Recovery, koji finansira Fond za dobro upravljanje bitanske Vlade, a realizuje se u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (MOR).

Na poziv mogu konkurisati punoljetne nezaposlene žene koje žele da pokrenu biznis u cilju daljeg razvoja preduzetništva u lokalnoj zajednici, koje su najmanje dva mjeseca prije njegovog objavljivanja bile na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje.

Prioritetne ciljne grupe su, kako je objašnjeno, nezaposlene žene koje su ostale bez posla usljed poremećaja na tržištu izazavanih pandemijom, kao i one sa invaliditetom, majke djece sa posebnim potrebama, dugoročno nezaposlene, one koje žive van gradske sredine, koje ostvaruju prava na osnovna materijalna davanja u socijalnoj zaštiti i koje se neformalno bave preduzetničkom djelatnošću.

Prva faza podrške podrazumijeva pohađanje obuke, dok se druga odnosi na finansijsku podršku, odnosno raspodjelu grantova. Ukupan iznos sredstava opredijeljenih za raspodjelu po pozivu iznosi 43,38 hiljada EUR.

Finansijska podrška za pojedinačni biznis plan može iznositi najviše 6,2 hiljade EUR, sredstva su nepovratna uz uslov da se u cjelosti koriste za razvoj registrovanog biznisa.

Nezaposlene žene zainteresovane za pohađanje obuke, razvoj biznis ideje i pokretanje vlastitog biznisa mogu se za učešće u programu prijaviti putem propisanog obrasca.

Program obuke će se realizovati za 30 kandidatkinja, a odluka o izboru kandidatkinja za obuku će biti objavljena na web sajtu Opštine najkasnije sedam dana od zatvaranja poziva.

Obrazac za prijavu može se preuzeti u elektronskoj formi sa web sajta Opštine ili u štampanoj formi u Građanskom birou. Popunjen prijavni obrazac se elektronski šalje na e-mail [email protected] ili predaje u Građanskom birou.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 14. februar, do 15 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Geopolitičke tenzije nijesu ugrozile stabilnost bankarskog sektora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koju nijesu...