fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPokrenuli kampanju Osjeti Crnu Goru

Pokrenuli kampanju Osjeti Crnu Goru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, uz generalnog sponzora kompaniju M:tel Crna Gora, ove godine je pokrenulo kampanju Osjeti Crnu Goru/Feel Montenegro i pokrovitelj je brojnih manifestacija i festivala, koji će imati višestruke benefite za turizam države.

“Devet manifestacija u devet različitih gradova imaju samo jedan cilj, a to da na putovanjima od Bara do Plava, turisti osjete sve najbolje što pruža Crna Gora”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Za ovu godinu podržani su festivali i manifestacije i to Međunarodni sajam pršute MESAP u Prijestonici Cetinje, Dani borovnice u Plavu, Međunarodni festival tamburaških orkestara u Bijelom Polju, Dani dijaspore u Rožajama, Thunder fest u Beranama, Tribute festival u Pljevljima, Ljeto u Kolašinu, koncert grupe Barselona gipsy Kings u Baru i Montenegro Tropfy Džip rely.

“Brojne manifestacije u Crnoj Gori sve više privlače turiste, kako strane tako i domaće. U autentičnom ambijentu i prijatnoj atmosferi, provod i razonoda su nematerijalni efekti manifestacija koje gosti, naročito inostrani, „ponesu“ sa manifestacija”, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da su potencijali Crne Gore u oblasti manifestacionog turizma osnova za kreiranje turističkih proizvoda i ponuda pripremljenih za različite kategorije turista i prilagođenih aktuelnim svjetskim trendovima u turizmu.

“Manifestacije i festivali pružaju višestruke benefite državi, i to kroz promociju Crne Gore kao turističke destinacije, što će se reflektovati na ostvareni broj turista i noćenja, te prihode od turizma i, u konačnom, satisfakciju lokalnog stanovništva i turista”, smatraju u Ministarstvu.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma podstiče i daje punu podršku unapređenju manifestacionog turizma kao jednog od oblika turizma putem kojeg se na najlakši način može doći do ostvarenja ciljeva koji su definisani strateškim dokumentima razvoja crnogorskog turizma.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije