fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijePodsticaće realizaciju planova za razvoj Šavnika

Podsticaće realizaciju planova za razvoj Šavnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će snažno podsticati realizaciju planova za razvoj Šavnika, poručio je premijer Duško Marković na otvaranju pogona fabrike vode Diva u Gornjoj Bukovici kod Šavnika.

Iz Vladine službe za odnose sa javnošću saopšteno je da je u novom pogonu instalirana najmodernija oprema njemačkog proizvođača Krones, čiji je kapacitet 12 hiljada boca na sat.

U pogon je, kako se navodi, uloženo oko tri miliona EUR, puniće se prirodna izvorska voda, niskomineralna gazirana voda i voda sa različitim ukusima.

Marković je naveo da vjeruje da će kroz današnji sastanak i definisane prioritete na nekim krupnim kapitalnim projektima Šavnik nastaviti takav tempo razvoja.

„Danas smo prisustvovali i otvaranju novog pogona fabrike Diva, vrijednosti tri miliona EUR sa novim prioizvodnim programom, koji će biti prisutan ne samo na domaćem, već i na međunarodnom tržištu i desetak novih zaposlenih Šavničana“, kazao je on.

Marković je čestitao predsjedniku šavničke Opštine i njenim građanima Dan Opštine.

On je zaključio da je u Šavniku pokrenut niz aktivnosti koje podržavaju razvoj te opštine u cilju kvalitetnijeg i boljeg života svih građana.

Najčitanije

Futsal reprezentacija na turniru u Novigradu

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru u...