fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodržali žene preduzetnice

Podržali žene preduzetnice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, potpisao je danas ugovore sa preduzetnicama koje su ispunile kriterijume javnog poziva za podršku ženskom preduzetništvu.

Budžetom Opštine Tuzi za ovu godinu, prvi put su opredjeljena sredstva za podršku ženskom preduzetništvu, u ukupnom iznosu od 30 hiljada EUR.

“Raspodjela sredstava za biznis planove realizovala se na osnovu javnog konkursa koji je raspisala Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu”, navodi se u saopštenju.

Dobitnice konkursa su se zahvalile na podršci i dodale da ih taj gest motiviše da u budućnosti još više rade i postanu primjer drugim ženama.

Đeljošaj je obećao da će Opština Tuzi u narednim godinama uvijek biti uz njih uz još veću podršku.

On je takođe predložio da preduzetnice Opšine Tuzi formiraju svoje udruženje kroz koje bi mogle konkurisati i u drugim projektima koji bi favorizirali njihov biznis.

Biznisi kojima je opredijeljena podrška odnose se unapređenje prodaje u zlatari Amella i preduzećima Nakit Jozefina i Džan&Eda, proizvodnju klica i mikrobilja i igraonicu Fun.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije