fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška ženskom preduzetništvu u poljoprivredi

Podrška ženskom preduzetništvu u poljoprivredi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pozvalo je sve zainteresovane da se do 1. juna prijave na javni poziv za dodjelu podrške ženskom preduzetništvu u poljoprivredi za ovu godinu.

Podržavaju se isključivo investicije koje se odnose na pokretanje proizvodnje, koja za rezultat ima plasiranje novog ili proizvoda sa dodatom vrijednošću, odnosno usluge na tržište – domaća radinost, ruralni turizam, izrada suvenira i slično.

Sve to je potrebno opisati u biznis planu.

Korisnici podrške su žene koje su nosioci gazdinstva upisanog u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju, kao i u registre koje vodi Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, do trenutka podnošenja zahtjeva.

Ukoliko su podnosioci zahtjeva u statusu preduzeća, neophodno je da im je djelatnost iz Sektora A, koji se odnosi na poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo.

Maksimalno prihvatljiva investicija iznosi deset hilada EUR, uz budžetsku podršku do 70 odsto vrijednosti prihvatljive investicije, odnosno do sedam hiljada EUR.

“Ukoliko ukupna visina podrške, na osnovu zahtjeva za dodjelu podrške, prevazilazi budžetom planirani godišnji iznos, Ministarstvo će prekinuti dalju realizaciju mjere, obavijestiti poljoprivredne proizvođačice i/ili proporcionalno smanjiti iznos sredstava podrške u odnosu na svaki pojedinačni zahtjev za dodjelu podrške”, objašnjeno je u pozivu.

Više informacija moguće je dobiti u Direktoratu za poljoprivredu i Direkciji za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji, kao i putem telefona 020 482 134.

Više detalja poziva objavljeno je na linku https://www.gov.me/clanak/javni-poziv-za-dodjelu-podrske-zenskom-preduzetnistvu-u-poljoprivredi-za-2022-godinu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije