fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška upravljanju stajskim đubrivom

Podrška upravljanju stajskim đubrivom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pozvalo je zainteresovane da se do 30. aprila prijave na poziv za dodjelu sredstava podrške za upravljanje stajskim đubrivom za ovu godinu.

Iz Ministarstva su kazali da je poljoprivrednim gazdinstvima koja ispune uslove javnog poziva na raspolganju ukupno 70 hiljada EUR.

Na poziv mogu konkurisati poljoprivredna gazdinstva koja su u trenutku podnošenja zahtjeva za dodjelu podrške imala najmanje pet uslovnih grla, odnosno 50 ovaca, 50 koza, pet krava/bikova, deset junica, registrovanih u registrima za identifikaciju i obilježavanje životinja i poljoprivrednih gazdinstava.

“Maksimalno prihvatljiva investicija iznosi četiri hiljade EUR, uz budžetsku podršku do 60 odsto prihvatljive investicije, odnosno do 2,4 hiljade EUR”, navodi se u saopštenju.

Pored iznosa podrške od 60 odsto, još dodatnih deset odsto, odnosno ukupno 70 odsto podrške od iznosa prihvatljive investicije mogu ostvariti oni koji obavljaju poljoprivrednu djelatnost kao jedino ili glavno zanimanje i koji su do podnošenja zahtjeva za podršku izmirili doprinose dospjele do 30. juna prošle godine.

Prihvatljiva investicija po pozivu iznosi maksimum 40 EUR po metru kubnom za prostor za čvrsti stajnjak i 45 EUR po metru kubnom za osočne jame.

Objekat za skladištenje stajnjaka je prihvatljiv za podršku ukoliko je izgrađen najmanje 50 metara od bilo kojeg bunara ili bušotine koja se koristi za dobijanje vode za ljudsku upotrebu i/ili najmanje deset metara od bilo kojeg vodenog toka.

Sredstva podrške se isplaćuju nakon završene investicije u skladu sa uslovima i kriterijumima javnog poziva, a nakon administrativne i kontrole na licu mjesta.

O svim uslovima i specifičnim kriterijuma prihvatljivosti za ovu vrstu podrške zainteresovani se mogu informisati kroz javni poziv koji se može preuzeti sa sajta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije