fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška investicijama za izgradnju bunara i bistijerni

Podrška investicijama za izgradnju bunara i bistijerni

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvalo je sve zainteresovane da se do 31. maja prijave na javni poziv za dodjelu podrške investicijama za izgradnju bunara i bistijerni za ovu godinu.

Investicije koje se mogu podržati kroz javni poziv koji je raspisan u okviru Agrobudžeta su bušenje odnosno izgradnja novih eksploatacionih bunara u cilju obezbjeđivanja redovnog i pravovremenog navodnjavanja usjeva na otvorenom prostoru, u plastenicima i staklenicima i za plantažno gajenje voćaka i vinove loze, kao i za obezbjeđivanje vode za uzgoj stoke.

Podržava se i nabavka nove opreme za novoizgrađene bunare, pumpe, agregati i cijevne linije od bunara do proizvodne parcele.

Sredstva podrške su predviđena i za izgradnju novih bistijerni u cilju obezbjeđivanja napajanja vodom, adaptaciju postojećih bistijerni, kao i nabavku rezervoara i motornih pumpi za vodu i novih tifona.

Maksimalna prihvatljiva investicija za podršku iznosi sedam hiljada EUR.

U javnom pozivu detaljnije je navedena visina podrške kod novoizgrađenih bunara, novoizgrađenih bistijerni i njihove adaptacije, kao i nabavke rezervoara, tifona i motornih pumpi za vodu.

Korisnik može, po ovom javnom pozivu, podnijeti zahtjev samo za jedan tip investicije i može početi investiciju tek nakon dobijanja rješenja od Ministarstva.

Podrška se isplaćuje nakon završene investicije, a nakon terenske kontrole.

Pod pojmom „završena investicija“ podrazumijeva se da su završeni radovi, oprema instalirana i da je sistem u funkciji.

Trajanje javnog poziva je do utroška sredstava, a ne kasnije od 31. maja. Javni poziv će se završiti prije tog datuma, ukoliko se utroše sva predviđena sredstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije