fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška događajima na sjeveru Crne Gore

Podrška događajima na sjeveru Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) odlučila je da u cilju podrške događajima na sjeveru Crne Gore podrži 12 projekata, ukupne vrijednosti 33,06 hiljada EUR.

NTO je donijela odluke o odabiru projekata i dodjeli sredstava po više javnih poziva koji su u junu raspisani u okviru Programa podsticajnih mjera u oblasti turizma.

Jedan od javnih poziva se, kako se navodi na sajtu
Ministarstva održivog razvoja i turizma, odnosio na podršku događajima na sjeveru države.

Programom i javnim pozivom za tu mjeru planiran je ukupan budžet u iznosu od 50 hiljada EUR, od čega je odobreno 33,06 hiljada EUR.

Najveći iznos sredstava koji se može odobriti je do 20 odsto opravdanih odnosno prihvatljivih troškova, dok je maksimalan iznos podrške deset hiljada EUR.

Nagrađen je projekat Dani pljevaljske mirisne ruže – doprinos i razvoj agroturizma, čiji je podnosilac nevladino udruženje Građanske inicijative i koji je vrijedan 1,16 hiljada EUR.

Među izabranim je i projekat Blacklake Xtreme Triathlon Montenegro podnosioca MSE vrijedan deset hiljada EUR.

Tu je i manifestacija 20. Dani borovnice, Sinjavina Sky Race, manifestacija Bihorska priča, Evropski filmski festival na Žabljaku, Bjelasica Ultra Trail, Planinski festival Durmitor 2019, Internacionalni karate kamp Brezna 2019, kao i projekat Sve boje Crne Gore – bojenje vune biljnim bojama II.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i NTO raspisali su 19. juna javni poziv za podsticajne mjere u turizmu, za koji će ukupno biti opredijeljeno 800 hiljada EUR.

Mjere bi trebalo da doprinesu unapređenju turističke ponude, povećanju prihoda u turizmu, produžetku sezone i povećanju zaposlenosti stanovništva.

Program uključuje šest mjera podrške.

Najčitanije