fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodgorica digitalizovala više od 150 usluga

Podgorica digitalizovala više od 150 usluga

Podgorica, Tirana, (MINA-BUSINESS) – Podgorica je digitalizovala više od 150 usluga, čime je modernizovala i učinila efikasnim način rada, a građanima omogućila lakšu realizaciju zahtjeva, saopštio je gradonačelnik Glavnog grada, Ivan Vuković.

„Podržali smo start up-ove, omogućili stipendije za studente informacionih tehnologija, potpisali memorandum o saradnji sa organizacijom koja okuplja stručnjake iz ove oblasti, razvili projekat 100 sajtova i omogućili brojne druge podrške”, rekao je Vuković.

On je, kako je saopšteno iz PG Biroa, u Tirani učestvovao na konferenciji posvećenoj promovisanju potencijala digitalne ekonomije u zemljama Zapadnog Balkana.

„Na panelu posvećenom učešću start up-ova u održivom oporavku nakon pandemije koronavirusa, Vuković se, sa kolegama gradonačelnicima Tirane, Beograda, Skoplja i zamjenicom gradonačelnika Prištine, posebno osvrnuo na izazove sa kojima su se suočile lokalne samouprave tokom posljednje dvije godine“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici lokalnih samouprava su razmijenili iskustva o načinima organizacije tokom trajanja pandemije koronavirusa.

Vuković je prisutne upoznao sa načinom organizacije rada Glavnog grada, koja je omogućila da se očuva potpuna stabilnost sistema, te da se, uz brojne podrške građanima i preduzetnicima, nastavi sa uspješnom realizacijom planiranih kapitalnih projekata.

Učesnici su se složili da je konferencija ukazala na nemjerljiv značaj stvaranja mogućnosti za mlade ljude, preduzetnike i start up-ove.

„Konferencija je bila prilika da se učesnici osvrnu na aktuelnu situaciju u Ukrajini, te snažno ukaže na potrebu pružanja podrške narodu te zemlje“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije