fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodaci o broju turista reflektuju oporavak turističkog prometa

Podaci o broju turista reflektuju oporavak turističkog prometa

Budva, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori trenutno boravi skoro 80 odsto turista u odnosu na isti period 2019. godine, što je vijest koja sve raduje i reflektuje oporavak turističkog prometa, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Milatović je na svečanosti povodom rođendana Turističke organizacije Budva (TOB) kazao da trenutno, prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO), u Crnoj Gori boravi skoro 80 odsto turista u odnosu na isti period 2019, a čak osam ili devet puta više nego prošle godine.

“To je vijest koja nas sve raduje, koja reflektuje oporavak turističkog prometa i vraća vjeru u bolje sjutra”, kazao je Milatović i dodao da je posrijedi rezultat mukotrpnog rada Vlade.

On je prisustovao koncertu Simfonijskog orkestra i hora RTS-a povodom proslave rođendana TOB-a, odnosno 17 godina od njenog osnivanja, prenosi Mediabiro.

Direktorica TOB-a, Maja Liješević, kazala je da je svečanost organizovana uz poštovanje epidemioloških mjera.

Ona je dodala u Budvi trenutno boravi preko 33 hiljade gostiju.

Direktorica NTO-a, Ana Tripković Marković, saopštila je da prema poslednjem presjeku stanja, koji je urađen prošlog petka, u Crnoj Gori trenutno boravi oko 90 hiljada gostiju.

“Primorske opštine prednjače i u apsolutnim iznosima, a Budva je ta koja ima najveći broj turista. Ono što nas raduje je i da u sjevernim opštinama raste turistički promet, naročito u opštini Žabljak”, kazala je Tripković Marković.

Iako su najbrojniji gosti iz regiona, Tripković Marković je navela da raste interesovanje i zapadnih tržišta.

“Očekujemo da će u narednom period biti još značajnije, s obzirom na to da se Crna Gora nalazi na zelenoj listi. Optimisti smo za ovu sezonu. Uvijek svakako naglašavam i da se svi pridržavamo mjera i vakcinišemo, jer to je ono što će odrediti i sezonu ali i period nakon”, zaključila je Tripković Marković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije