fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPočelo rušenje hotela Kraljičina plaža

Počelo rušenje hotela Kraljičina plaža

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Adriatic properties počela je rušenje hotela Kraljičina plaža u Pržnu.

Direktor te kompanije, Goran Bencun najavio je da će na mjestu starog biti izgrađen novi četvorospratni hotel sa pet zvjezdica.

“Izgradnja novog hotela će početi nakon prikupljanja neophodnih saglasnosti. Planirana je investicija od 70 miliona EUR, a radovi će trajati dvije i po godine”, kazao je Bencun, prenosi Pobjeda.

On je naveo da je očuvanje prirodnog bogatstva i kulturnog nasljeđa tog predjela bio prioritet Adriatic propertiesa i Vlade pri odabiru projektnog rješenja prema kojem će se graditi novi hotel.

“Cilj je unaprijeđenje turističke ponude i izgradnja sadržaja koji će zadovoljiti zahtjeve posjetilaca za komforom koji nude hoteli sa pet zvjezdica”, poručio je Bencun.

Rušenje je počelo u skladu sa rješenjem Ministarstva održivog razvoja od 7. juna prošle godine, kojim je odobreno uklanjanje starog hotela izgrađenog početkom 80-ih godina prošlog vijeka na katastarskoj parceli broj 970 KO Sveti Stefan.

“Period za koji će objekat biti uklonjen će prevashodno zavisiti od vremenskih uslova, ali pretpostavljamo da će to biti najkasnije za 60 dana”, rekao je Bencun.

Prema njegovim riječima, ne ruši se hotel Miločer, koji je napravljen početkom 20. vijeka, koji je Adriatic properties renovirao i koji od 2008. godine funkcioniše kao dio Aman rizorta.

“To naglašavamo jer je javnost imala pogrešnu informaciju i percepciju da se uklanja hotel Miločer koji se nalazi u Miločerskom parku”, objansio je Bencun.

On je dodao da užurbano rade na izradi dokumentacije i projekta za novi hotel Durmitor na Žabljaku i da očekuju da će izgradnju početi polovinom naredne godine.

“Realizacijom novih projekata naša kompanija će uticati na poboljšanje turističke ponude Crne Gore na Primorju i na sjeveru i otvoriti radna mjesta za građane”, rekao je Bencun.

Adriatic properties je dugoročni zakupac hotela Sveti Stefan, Vile Miločer i hotela Kraljičina plaža, prema ugovorima iz 2007. godine sa Hotelskom grupom (HG) Budvanska rivijera i Hotelsko-turističkim preduzećem (HTP) Miločer.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...