fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočela proizvodnja potkonstrukcija za solarne panele

Počela proizvodnja potkonstrukcija za solarne panele

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – U EPCG Željezari Nikšić će u narednom periodu biti proizvedeno oko 150 tona potkonstrukcija za solarne panele, saopštio je poslovođa radionice u nikšićkoj fabrici, Blažo Muratović.

„Ti solarni paneli su gabarita devet sa četiri metra. Trenutno imamo da uradimo oko 270 polja i to je za sada naš prvi posao“, rekao je Muratović za RTNK.

U kompaniji EPCG Željezara Nikšić, na oko 14 hiljada kvadrata krova pogona Vučionice, instalisana je solarna elektrana snage oko 1,7 megavata (MW).

Muratović je dodao da očekuju instalaciju sljedeće od dva MW, a da će u Željezari biti instalisano solarnih elektrana ukupne snage deset MW.

Na izradi potkonstrukcija angažovano je od 50 do 60 radnika, ali Muratović dodaje da će u EPCG Željezari Nikšić biti pokrenuti i ostali pogoni.

„Sada imamo u planu mnogo toga i do Nove godine nadamo se da će u Željezari biti zaposleno oko 500 radnika. Nadamo se u septembru da će početi sa radom pogon Čeličana i prateći pogon Kovačnica“, rekao je Muratović.

EPCG je krajem prošle godine od turske firme Tosčelik kupila imovinu nikšićke Željezare za 20 miliona EUR. Početkom ove godine, državna elektroenergetska kompanija registrovala je novu firmu – EPCG Željezara Nikšić, koju su zvanično otvorili krajem februara. U novoosnovanoj firmi uposlili su 229 bivših radnika Željezare.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...