fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlantaže u blokadi

Plantaže u blokadi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Plantaže u blokadi je bila četiri dana na kraju decembra zbog duga od 76,33 hiljade EUR, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Iz Plantaža su kazali Pobjedi da očekuju „da će kratka blokada dva fizička lica već danas biti riješena”.

Račun Plantaža već je bio blokiran početkom decembra, zbog duga za porez Opštini Tuzi od skoro 367 hiljada EUR. U međuvremenu je uprava kompanije saopštila da je postigla dogovor sa kreditorima, te da neće biti novih blokada do kraja marta.

U blokadi su na kraju prošle godine bili i Lokalni putevi Pljevlja i to tri dana zbog duga od 194,32 hiljade EUR. Blokiran je bio račun i ulcinjskih lokalnih preduzeća, Agencije za izgradnju i razvoj na iznos od 3,8 hiljda i Centra za kulturu, koji duguje 864 EUR.

Na spisku blokiranih, koji nijesu u evidenciji CBCG, našao se Konzulat Belgije u Crnoj Gori, čiji su računi 31. decembra bili blokirani jedan dan na iznos od skoro 104 hiljade EUR.

Na kraju decembra u blokadi je ukupno bilo 19,39 hiljada preduzeća i preduzetnika, 0,41 odsto više nego u novembru. Ukupan iznos duga na osnovu kojeg su blokirani računi bio je 884,4 miliona EUR, što je 1,58 odsto više nego u novembru.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...