fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlantak: Opština Bar pokazala da brine o potrebama Crmničana

Plantak: Opština Bar pokazala da brine o potrebama Crmničana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar je, subvencijama za kupovinu karata za prolazak kroz tunel Sozina, pokazala da brine o potrebama Crmničana, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Opština Bar je odlučila da rebalansom budžeta izdvoji 50 hiljada EUR za subvencije za kupovinu mjesečnih karata za nesmetan prolazak kroz tunel Sozina mještanima Crmnice.

Odbornica DPS-a u Skupštini Opštine Bar, Nevenka Plantak, kazala je da je ta vijest neizmjerno obradovala, posebno kao mještanku sa područja Crmnice koja je svoj radni vijek provela u Opštini Bar.

„Opština Bar je na ovaj način pokazala još jednom da osluškuje potrebe svih svojih građana i istinski se trudi da ih riješi“, navela je Plantak u saopštenju.

Prema njenim riječima, mještani Crmnice su morali da zbog posla i drugih obaveza svakog dana odvajaju značajan dio svojih prihoda za prolazak kroz Sozinu.

„Naročito sada, kada smo svi pogođeni usložnjenom epidemijskom situacijom, koja je izazvala i svojstvenu ekonomsku krizu ne samo kod nas nego i u svijetu, trošak putarine kroz tunel Sozina dodatno je opterećivao Crmničane i otežavao svakodnevno funkcionisanje velikog broja ljudi sa ovog područja“, rekla je Plantak.

Ona je dodala da će lokalna uprava, na čelu sa predsjednikom Dušanom Raičevićem, kupovinom mjesečnih karata olakšati obavljanje radnih i drugih obaveza mnogim domaćinstvima iz te mjesne zajednice.

„Mi, Crmničani, nadamo se da će i druge institucije prepoznati ovu problematiku i pružiti ruku pomoći, na način kako je to uradila Opština Bar“, zaključila je Plantak.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije