fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPKCG i NTO imaju posebno mjesto na narednom zasijedanju predsjednika parlamenata malih...

PKCG i NTO imaju posebno mjesto na narednom zasijedanju predsjednika parlamenata malih zemalja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredna komora (PKCG) i Nacionalna turistička organizacija (NTO) imaće, aktivnošću predsjednika Skupšine Alekse Bečića, posebno mjesto u Monaku na zasijedanju predsjednika parlamenata malih zemalja naredne godine.

Bečić se danas sastao u Atini sa predsjednicima parlamenata malih evropskih zemalja, koji je inicirao predsjednik parlamenta Monaka, Stefana Valerija, koji će predsjedavati Konferencijom predsjednika parlamenata malih zemalja u narednoj godini.

“Razgovarajući o detaljima nastupajuće konferencije predsjednika parlamenta malih zemalja u Monaku, zajednički je dogovoreno da se konferencija održi 12. i 13. juna naredne godine, da pored plenarnog zasijedanja predsjednika parlamenata, bude organizovan susret predsjednika privrednih komora naših zemalja, a da u parlamentu Monaka, realizujemo poseban događaj na kome će nacionalne turističke organizacije svojim zasebnim štandovima predstaviti turistički potencijal”, navodi se u saopštenju Skupštine.

Na taj način, aktivnošću Bečića obezbijeđeno je, sa jedne strane, da PKCG ima veoma značajne susrete i mogućnosti za uspostavljanje saradnje, a da sa druge strane, NTO u predvečerju naredne turističke sezone predstavi u Monaku našu zemlju i učini je još prepoznatljivijom, turistički atraktivnijom i destinacijom koja će biti izbor svakog turiste koji je u potrazi za jedinstvenim ljepotama.

Tokom susreta, Bečić je konstatovao odličnu saradnju i poželio sreću Monaku u narednom predsjedavanju.

“Iako teritorijalno mali, ali prirodno, istorijski i kulturno bogati, jedinstveni i sinhronizovani, naročito ako zajedno nastupamo, možemo mnogo toga učiniti pred Evropom i svijeto”, dodao je Bečić.

Učesnici sastanka zahvalili su se Crnoj Gori i Bečiću na uspješnom predsjedavanju i odlično organizovanoj 14. Konferenciji predsjednika parlamenata malih zemalja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije