fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPKCG doprinosi internacionalizaciji poslovanja svojih članica

PKCG doprinosi internacionalizaciji poslovanja svojih članica

Podgorica, Tirana, (MINA-BUSINESS) – Privredna komora (PKCG) doprinosi internacionalizaciji poslovanja svojih članica i predstavlja uvaženog partnera u brojnim regionalnim i međunarodnim komorskim asocijacijama, te važnog činioca ubrzanja puta Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU), ocijenio je njen potpredsjednik Pavle D. Radovanović.

Iz PKCG je saopšteno da je Radovanović učestvovao u radu okruglog stola organizovanog u okviru Foruma evropske strategije za Jadransku i Jonsku regiju (EUSAIR) u Tirani.

Forum je okupio ministre zadužene za spoljne poslove i evropske fondove, zvaničnike Evropske komisije (EK), predstavnike poslovne zajednice, relevantne aktere i širu javnost kako bi učestvovali u diskusiji o budućnosti strategije i njenoj ulozi u rešavanju ključnih pitanja u ovom regionu.

“Cilj događaja je bio da podigne vidljivost EUSAIR-a i da se osvrne na značajan napredak postignut u prošloj godini u okviru strategije”, navodi se u saopštenju.

Tokom okruglog stola, u organizaciji Foruma privrednih komora Jadransko-jonske regije, ukazano je na izuzetnu važnost komorskog sistema i njegove podrške poslovnim zajednicama tokom kriznih vremena.

“Cilj okruglog stola je bio da se ukaže na specifičnosti različitih komorskih sistema u Jadransko-jonskom području i ulogu koju mogu imati u većem razvoju EUSAIR-a”, dodaje se u saopštenju.

Radovanović je govorio o organizaciji i aktivnostima PKCG, njenoj ulozi krovne asocijacije poslovne zajednice u Crnoj Gori i institucionalnog partnera donosilaca odluka na državnom i lokalnom nivou u razvoju povoljnog biznis ambijenta.

On je podsjetio na najvažnije mehanizme podrške kojima je Komora olakšala rad članicama tokom pandemije i krize koju je uslovila agresija Rusije na Ukrajinu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije